Demonit

Kohteesta Hömppäpedia
(Ohjattu sivulta Turmandemoni)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Demonit ovat jumalolentoluokituksen ulkopuolelle jätettyjä, usein freelancer-pohjalta toimivia olentoja, jotka sijaitsevat samalla olemassaolon tasolla kuin enkelit ja jumalatkin. Demoneja on lukuisia eri lajeja, ja yhteydenottokeinot niihin vaihtelevat. Jo aioneita ihmiset ovat yrittäneet ottaa yhteyttä demoneihin, vaihtelevalla menestyksellä. Toiset demonit ovat kiusanhenkiä, toiset viisaita. Useimmat enkelit vihaavat demoneita.

Demoneilla, toisin kuin niiden kanssa muuten hyvin samankaltaisilla enkeleillä, on negatiivinen sielullinen lataus, joka ilmenee ulkoisessa sielun tarkastelussa ulkoa sisäänpäin suuntautuneena spirituaalisen virtauksena. Tästä sielujen täysin päinvastaisesta suuntautumisesta seuraavat demonien ja enkelien välillä vallitsevat yön ja päivän kaltaiset erot.

Impit (Imppis) ovat aitodemonien alasuku. Niillä on samankaltainen, mutta rakenteeltaan hieman eroava negatiivinen sielullinen varaus kuin aitodemoneilla, ja ne ovat yleisesti ottaen aitodemoneja heikompia.

Pahat demonit[muokkaa]

Pahat demonit palvelevat erilaisia pahoja yliherroja tai omia pahoja tarkoituksiaan.

Piru[muokkaa]

Piru
Devil-goat.jpg
Tieteellinen nimi:Daemon Satanas
Voimakkuus:D
Vaarallisuus:D+
Älykkyys:B-
Luoja:Oletettavasti Nigel
Pääartikkeli: Piru

Pirut (Daemon Satanas) ovat Helvetissä eläviä heikompia demoneita. Voimiltaan samantasoisia Angelus Wingusten kanssa. Pirut jakaantuvat useisiin alalajeihin, esim. succubukset ovat yksi pirujen alalaji.

Pirut ovat ulkomuodoltaan humanoideija, mutta niillä on nahkan kaltainen sitkeä ja kuumuutta sietävä, yleisväriltään punainen iho, terävät kynnet, häntä, mustat lepakkomaiset siivet ja sarvet. Mitä vanhempi ja voimakkaampi piru, sitä suuremmat ovat sarvet. Eri pirujen alalajeilla on erilaiset ruumiinmuodot.

Vahvuudet
 • Osaavat lentää.
 • Osaavat loitsuja, enimmäkseen tulityypin manalla tehtyjä, kuten tulipallo yms.
 • Suuri vastustuskyky kuumuudelle, voivat mm. uida laavassa vahingoittumatta.
 • Kullakin alalajilla on omanlaisensa erikoisvahvuudet...
Heikkoudet
 • ...ja niin myös heikkoudet.
 • Vähäinen energianhallintakyky.
 • Ahne ja riitaisa temperamentti ehkäisee tehokkaasti toimivan tiimityön.

Piruluokat[muokkaa]

Helvetissä vallitsevan hierarkian mukaan korkea-arvoisimmasta matala-arvoisimpaan.

 1. Arkkipirut
 2. Vainoojat (suunnittelijat ja taloudenhoitajat)
 3. Suurperkeleet (kenraalit)
 4. Succubukset ja incubukset
 5. Vihulaiset (kiduttajat)
 6. Paholaiset (kerääjät)
 7. Perkeleet (soturit)
 8. Piirat
 9. Parat

Paha henki[muokkaa]

Paha henki
Malevolus.JPG
Tieteellinen nimi:Daemon Malevolus
Voimakkuus:C
Vaarallisuus:Vaihtelee
Älykkyys:D
Luoja:Ei ole

Pahat henget (Daemon Malevolus) ovat maailmaamme ympäröivissä pimeissä ulottuvuuksien poimuissa asustelevia isoja ilkimyksiä, joiden muoto vaihtelee, mutta tarkoitusperät ovat aina samat: vallata kuolevaisten ulottuvuudet. Pahat henget eivät tee juuri ikinä yhteistyötä, vaan suhtautuvat toisiinsakin hylkivästi. Niillä on muutamia erikoiskykyjä, kuten koon kasvattaminen, myrkkyhenkäykset ja tuliloitsut.

Pahat henget ovat ruumiinmuodoltaan ja kooltaan hyvin vaihtelevia; oheisessa kuvassa oleva esimerkkitapaus on talonkokoinen kuusijalkainen hirviö, mutta on olemassa paljon pienempiä ja ihmismäisempiä pahoja henkiä. Yleensä jokaisella pahalla hengellä on omanlaisiansa erikoistaitoja. Yleisesti ottaen pahan hengen koko on suoraan verrannollinen sen voimiin, toisin kuin muilla demoneilla.

Vahvuudet
 • Kestävät melko paljon rankaisua.
 • Yksilöriippuvaiset erikoiskyvyt. Voivat tapauksesta riippuen hallita minkä tahansa oman erikoistaitonsa kohtalaisella pieteetillä.
 • Pystyvät muuttamaan kokoaan.
Heikkoudet
 • Tyhmyys.
 • Eivät kykene ryhmätyöhön.

Turmandemoni[muokkaa]

Turmandemoni
Omenis.jpg
Tieteellinen nimi:Daemon Omenis
Voimakkuus:C
Vaarallisuus:C+
Älykkyys:B-
Luoja:Välillisesti Nigel

Turmandemoneita (Daemon Omenis) syntyy nigel-demonin (ks. alta) ja ihmisen risteytymisen tuloksena. Tästä alkuperästä huolimatta turmandemoneita ei katsota varsinaisiksi hybrideiksi, vaan omaksi täysdemonien lajikseen. Kyky tuottaa turmandemoneita ihmisten kanssa on nigel-demoneille luomisvaiheessa annettu ominaisuus; nigel-demonien jälkeläiset muiden kuin ihmisten kanssa eivät ole turmandemoneita, vaan tavallisia puolidemoneita. Turmandemonien lukumäärien pitämiseksi kurissa ne itse eivät ole lisääntymiskykyisiä keskenään.

Turmandemonit ovat voimiltaan ristienkelien tasolla. Ne ovat luonnoltaan pahoja, mutta toimivat itsenäisesti, ainakin siihen asti kunnes näyttää siltä, että tulee turpiin, jolloin ne luikkivat vahvempien joukkoon turvaan. Turmandemonien johtaja on Mandarg. Turmandemonit vaihtelevat hyvin paljon ulkonäöltään, mutta niillä on aina rinnassa reikä, joka symboloi niiden sielun onttoutta[1].

Vahvuudet
 • Angelus Cruxis -tason taika- ja energianhallintataidot.
 • Kelpo psioniikkataidot.
 • Voimakkaimmilla turmandemoneilla on kaksi muotoa, joista toinen toimii lepomuotona ja toinen, todelliset voimat paljastava muoto, taistelumuotona.
 • Kestävyys ja voima voivat ylittää pahat henget, nopeus ja ketteryys ovat huomattavasti sekä pahoja henkiä että piruja korkeammat.
Heikkoudet
 • Ajoittainen yli-itsevarmuus.
 • Älykkyystaso vaihtelee yksilöittäin; joskus turmandemonit voivat olla hyvin tyhmiä.
 • Useimmiten keskittyvät täysin rinnoin varomattomien uhriensa teurastamiseen, jolloin ne on helppo yllättää.
 • Eivät voi lisääntyä keskenään; uusia turmandemoneita voi syntyä vain nigel-demonin ja ihmisen jälkeläisinä.

Nigel-demoni[muokkaa]

Nigel-demoni
Nigelis.JPG
Tieteellinen nimi:Daemon Nigelis
Voimakkuus:A
Vaarallisuus:A
Älykkyys:A
Luoja:Nigel
Pääartikkeli: Nigel-demoni

Nigel-demonit (Daemon Nigelis) ovat edellämainittuja paljon voimakkaampia ja palvelevat Nigelia. Niitä voi syntyä Nigelin kosketuksesta tai hänen poikkeuksellisen pimeistä ajatuksistaan. Ne ovat onneksi melkoisen harvinaisia, sillä ne ovat yhtä voimakkaita kuin Angelus Nobilikset ja tykkäävät tehdä tuhmia.

Nigel-demonien ulkonäöstä ei tiedetä paljoa, koska kaikki niitä nähneet tuppaavat olemaan kuolleita. Niiden on kuitenkin säilyneistä kirjoituksista ja Katselijoilta saatujen tietojen mukaan päätelty olevan muodoltaan ja kooltaan hyvin lähellä ihmistä. Niillä on kuitenkin aina useita hyvin selviä demonisia piirteitä. Vanhat, lähes puhki hapertuneet pergamenttirullat ovat anteneet vihjeitä myös Nigel-demonien yleisluonteesta: Ylensä Nigel-demonit ovat verraten välinpitämättömiä, mutta palvelevat herraansa Nigelia hyvin uskollisesti, ja ovat valmiita noudattamaan mitä tahansa herransa käskyä välittömästi.

Vahvuudet
 • Angelus Nobilis -tason voimat.
 • Pelon aura - aiheuttavat ympäristössä oleville heikommille olennoille pelkoa läsnäolollaan.
 • Voimistuvat pimeydessä.
 • Hallitsevat sekä energian käytön, mustan magian että psioniikan erinomaisesti.
 • Erinomainen voima, kestävyys, nopeus ja ketteryys.
Heikkoudet
 • Eivät ole parhaimmilaan suorassa päivänvalossa. On jopa kirjoitettu, että voimakkaassa valossa Nigel-demonit muuttuvat läpikuultaviksi, koska valo estää niitä kunnolla ilmentymästä meidän todellisuustasollemme.
 • Voimakkaan hyvyyden läsnäolo heikentää niitä.
 • ???

Neutraalit demonit[muokkaa]

Neutraaleja demoneita on valtavat määrät eri lajeja, joten tässä esitellään niistä vain tärkeimmät.

Ilkiö[muokkaa]

Ilkiö
Malopus.jpg
Tieteellinen nimi:Daemon Malopus
Voimakkuus:E
Vaarallisuus:E+
Älykkyys:C-
Pääartikkeli: Ilkiö

Ilkiöt (Daemon Malopus) ovat heikkoja, imppejä muistuttavia demoneja, jotka saattavat palvella niin Kaaosta, pahaa kuin omaa asiaansakin. Ne näyttävät ihmisiltä, mutta niillä on vaihtelevan värinen iho ja sarvet.

Niiden voimat ovat hyvin rajoittuneet; ne osaavat useimmissa tapauksissa vain laukoa pieniä tulipalloja ja niiden fyysiset voimatkaan eivät ole useinkaan kovin paljoa ihmisen vastaavien yläpuolella. Ilkiöistä on kuitenkin olemassa useita erikoistuneita alalajeja, joilla on omia etujaan muihin ilkiötyyppeihin nähden. Ilkiöiden suurin työllistäjä Universumissa on Kaaoksen Valtakunta, jossa ilkiöt tekevät monenlaisia hanttihommia.

Vahvuudet
 • Lisääntyvät kuin jänikset
 • Runsaasti alalajeja
 • Kestävät melko hyvin raskasta ja jatkuvaa työtä
Heikkoudet
 • Useimmiten erittäin riidanhaluisia; tappelevat keskenään helposti
 • Eivät ole kovin välkkyjä
 • Heikkoja verrattuna muihin demoneihin

Harmaa demoni[muokkaa]

Harmaa demoni
Canus.jpg
Tieteellinen nimi:Daemon Canus
Voimakkuus:A-
Vaarallisuus:E+
Älykkyys:A

Harmaat demonit (Daemon Canus) ovat melkoisen voimakkaita neutraaleja demoneita, jotka ovat joskus, aivan liian kaukaisessa muinaisuudessa että kukaan enää jaksaisi muistaa, sotineet Angelus Nobiliksia vastaan. Tiettävästi Angelus Nobilikset voittivat ja harmaat demonit joutuivat pakenemaan. Heidän nykyinen määränsä ja asuinpaikkansa on tuntematon. Heidän nykyisenä johtajanaan toimii Raladar Harmaa.

Harmailla demoneilla on hieman enkelimäiset, mutta harmaat, sulkaiset siivet. Niiden ruumis on muilta osin humanoidi, ja ne pukeutuvat useimmiten erilaisiin kaapuihin, toogiin ja muihin vastaaviin vaatteisiin. Ainoastaan ikivanhoista aatelisperheistä tulevat, perheensä soturimenneisyyttä kunnioittavat Canukset käyttävät vanhoja, taidokkaasti valmistettuja ja koristeltuja haarniskoita, joihin on manattu muinaisia suojaloitsuja. Daemon Canusten uloshengitys on erittäin unettava useimmille heikommille olennoille.

Vahvuudet
 • Hyvin voimakkaita (lähes Angelus Nobilis -tasoiset voimat)
 • Neutraali magia ja energiamanipulaatiotaito korkealla tasolla
Heikkoudet
 • Eivät pidä liittoumista ja ovat muutenkin hyvin pitkälti yksinäisiä susia


Elementaalidemoni[muokkaa]

Elementaalidemoni
Tulidemoni.jpg
Tieteellinen nimi:Daemon Elementalis
Voimakkuus:D
Vaarallisuus:D+
Älykkyys:C-

Elementaalidemonit (Daemon Elementalis) ovat elementeistä olemassaolonsa saavia demoneita. Niitä on useita lajeja: kullekin yhdeksästä puhtaasta elementistä ja niiden monille eri sekoituksille.

Elementaalidemonit muistuttavat elementaaleja, mutta ovat niistä poiketen sielullisia olentoja. Ne ovat myös elementaaleja älykkäämpiä, motiiveiltaan ymmärrettävämpiä[2], ja niiden ruumiit ovat suurimmaksi osaksi kiinteitä eivätkä amorfisia kuten elementaaleilla. Elementaalidemonien ja elementaalien raja on hiukan häilyvä, sillä elementaalidemonien kanssa aikaa viettäneet elementaalit omaksuvat usein itselleen joitakin niiden ominaisuuksia.

Elementaalidemonit osaavat manipuloida omaa elementtiään eri tavoin, ja niillä voi olla erilaisia elementaaliseen olemukseensa palautuvia erikoiskykyjä. Osittaisen amorfisuutensa vuoksi ne ovat myös vaihtelevan regeneraatiokykyisiä ja resistantteja fyysiselle vahingolle.

Kuolondemoni[muokkaa]

Kuolondemoni
Kuolondemoni.jpg
Tieteellinen nimi:Daemon Mortis
Voimakkuus:C/B
Vaarallisuus:C
Älykkyys:B

Kuolondemonit (Daemon Mortis) ovat kuolemamanaan perustuvia ja siitä voimansa saavia neutraaleja demoneita, jotka kuitenkin ovat monia muita neutraaleja demoneita herkempiä ryhtymään toisten olentojen palvelukseen. Vaikka rodun nimi onkin pahaenteinen, kuolondemonit eivät tyypillisesti tapa itse uhrejaan, koska he katsovat, että sellainen on pahaksi rodunlaajuisille PR-suhteille. Lisäksi, koska kuolondemonit keräävät kuolemamanaa, niistä saattaa olla jopa hyötyä yritettäessä suitsia kalmistosta ylös kömpivien zombien ongelmaa - ongelma poistuu, jos ylösnousemuksia aiheuttavan kuolemamanan määrää vähennetään kuolondemonien toimesta. Toisaalta nekromantikot voivat tehdä sopimuksia kuolondemonien kanssa, koska ne voivat joskus vaihtaa erinäistä arvotavaraa omaamaansa kuolemamanaan, mitä taas nekromantikot tarvitsevat omissa loitsuissaan.

Kuolondemoneilla on lisäksi kyky muuttua näkymättömiksi, mitä ne käyttävät silloin, kun niiden pitää liikkua kuolevaisten keskellä ilman, että tulevat havaituksi. Hyökkäyksinään kuolondemonit käyttävät etenkin kuolevaisille tuhoisia kuolemaloitsuja. Johtuen assosiaatiostaan kuolemaan, kuolondemonit pystyvät luonnollisesti kontrolloimaan ja hallitsemaan kaikkia alempia epäkuolleita, esimerkiksi zombeja, luurankoja ja ghouleja. Sen sijaan mielensä säilyttäneet vampyyrit, lichit, kuolonritarit ja necridit ovat useimmiten niiden hallintakyvyn tuolla puolen, mutta ne voivat useimmiten onnistuneesti puolustautua esimerkiksi kuolonritarien tavallisesti kohtalokkaita kuolemanvoimia vastaan.

Ulkonäöltään kuolondemonit ovat pitkiä, mustia humanoideja, joilla on tummat siivet ja joiden ruumista peittää aineeton, sumumainen tumma harso, joka voi kaukaan näyttää hupulliselta kaavulta. Kuolondemonin luunvalkeat silmät paistavat kuitenkin selvästi pimeän harson läpi, myös silloin kun kuolondemoni tahdonvoimaisesti tihentää harsoa. Johtuen pelottavasta ulkonäöstään ja assosiaatiostaan kuolemaan useimmat kuolevaiset pelkäävät kuin luonnostaan kuolondemoneita.

Metsädemoni[muokkaa]

Voimakkuus B
Vaarallisuus C/B
Älykkyys E
Pääartikkeli: Metsädemoni

Metsädemonit ovat järjestykseen kallellaan olevia demoneja, joiden alkuperä on Universum Majoran lähellä Mahtien Mittelön loppua kaaoksen tuhoamista varten luomissa asrir-enkeleissä. Aikojen saatossa Kaaoksen onnistui kuitenkin saada ote enkeleistä, ja hitaasti etenevä korruptio riisti niiltä älykkyyden ja muutti ne ruumiiltaan ja sieluiltaan demonisiksi. Olennot eivät kuitenkaan kyenneet ottamaan viimeistä askelta ja siirtymään täydellisesti Kaaoksen puolelle, vaan jäivät nimellisesti majoraalisiksi. Ne eivät kuitenkaan enää tunnista liittolaisikseen kuin lajitovereitaan, ja hyökkäävät siksi silmittömästi kaiken mielestään vähänkään kaaokselta haiskahtavan kimppuun.

Ulkoisesti metsädemonit muistuttavat lepakon, sammakon ja vuohen yhdistelmiä. Ne kasvavat läpi elämänsä, ja voivat yltää koossa lähelle jopa lohikäärmeitä.

Rakshasa[muokkaa]

Rakshasa
Rakshasas.jpg
Erilaisia rakshasoja. Huomaa rakshasa-maagin, keskellä, hehkuvat silmät.
Tieteellinen nimi:Daemon Anthropophagus
Voimakkuus:D
Vaarallisuus:C/D
Älykkyys:C

Rakshasat (Daemon Anthropophagus) ovat aggressiivisia ja väkivaltaisia neutraaleja demoneita, jotka ovat Keskiulottuvuudessa pahamaineisia innokkaasta ihmissyönnistään. Ne ovat yleismuodoltaan humanoideja, tavallisesti suurikokoisia ja rotevia, ja useimmiten varsin rumia, mutta voivat olla myös häikäisevän kauniita. Yhteisiä piirteitä ovat terävät kynnet ja raateluhampaat. Rakshasoilla voi olla useampia käsiä, jalkoja ja päitä, ja ne voivat omata eri eläinten piirteitä.

Rakshasat ovat luonnostaan taitavia magiassa keskittyen erityisesti erityisesti tuli-, tuuli-, pimeys-, kuolema- ja mielimanojen käyttöön. Tyypillistä rakshasa-taikuutta ovat elementaalikonjuraatiot, kiroukset, sairauksien aiheuttaminen ja nekromantia, sekä niiden bravuuri, mielimanan avulla toteutetut illuusiot, joiden luomisessa ne ovat hyvin taitavia. Fyysisesti rakshasat ovat huomattavasti ihmisiä vahvempia, ja niiden kynnet ja purema ovat myrkyllisiä. Ne ovat myös taitavia muodonmuuttajia, ja voivat helposti omaksua lähes minkä vain humanoidin, eläimen tai elottoman esineen hahmon.

Keskivertoa voimakkaammilla rakshasoilla on punaisena hehkuvat silmät sekä päänsä ympärillä ja takana mustan savupilven kaltainen, pimeydestä koostuva harja. Näistä yksilöistä käytetään nimitystä rakshasa-maagi, sillä ne ovat vähäisempiä lajitovereitaan huomattavasti pätevämpiä taikuudessa. Osa rakshasa-maageista on syntynyt sellaisiksi, ja toiset kohonneet sellaisiksi rahvaan joukosta kehitettyään taikavoimiaan kylliksi.

Suuntaumukseltaan rakshasat ovat kallellaan Pahuuteen ja Kaaokseen, mutta harvemmin palvelevat kumpaakaan niistä. Neutraaleja rakshasoja on myös olemassa; hyvät tai lainkuuliaiset yksilöt eivät ole ennenkuulumattomia, mutta niitä pidetään yleensä pariaheina.

Rakshasat elävät tavallisesti yksin tai pienissä ryhmissä, mutta erityisen voimakkaiden yksilöiden johtamina voivat järjestäytyä suuremmiksi kuningaskunniksi ja laumoiksi. Lisäksi niitä tavataan jonkin verran palkkasotureina eri pahojen ja kaoottisten tahojen riveissä. Yleisestä väkivaltaisuudestaan sekä taipumuksestaan kaikkien muiden olentojen kuin toisten rakshasojen syömiseen[3] johtuen ne eivät ole erityisen haluttua pitkäaikaisseuraa juuri missään piireissä. Niillä on kuitenkin hyvät lajienväliset suhteet asuroihin ja nagoihin, ja tulevat näiden lajien kanssa varsin hyvin toimeen.

Kaaoksen demonit[muokkaa]

Kaaoksen otuksiin lukeutuvia ja sitä palvelevia demoneja.

Tuhodemoni[muokkaa]

Voimakkuus B
Vaarallisuus A
Älykkyys C
Pääartikkeli: Tuhodemoni

Tuhodemonit (Daemon Destructivis) ovat valtavankokoisia petoja, jotka syöksevät tulta ja tallovat huvikseen rakennuksia ja ovat luonteeltaan läpeensä tuhopaattisia (uusi, hieno sana). Niitä on kolmea eri muotoa: embraalisia, daedaarisia ja apokalyptisia. Tuhodemoninpoikaset varttuvat ensiksi embraalisiksi tuhodemoneiksi, ja voivat kehittyä edelleen daedaarisiksi ja lopulta apokalyptisiksi keräämällä itseensä suuria määriä kaaosenergiaa. Embraaliset tuhodemonit kävelevät kahdella jalalla eivätkä ole lentokykyisiä, daedaarisilla on siivet ja ne voivat lentää lyhyitä matkoja, ja apokalyptisillä on suuret siivet, ja ne pysyttelevätkin suurimman osan ajasta ilmassa. Maahan laskeutuessaan ne liikkuvat yleensä kaikkien neljän raajansa varassa.

Vainolainen[muokkaa]

Voimakkuus A-
Vaarallisuus A
Älykkyys B+
Pääartikkeli: Vainolainen

Vainolainen (Daemon Tormentos) on ilkeä, läpeensä sadistinen otus joka kiduttaa hyvin tuskallisesti. Niiden uhrit ovat yleensä enkeleitä, demoneita tai muita ylempiä olentoja, sillä ne halveksivat ihmisiä. Vainolaisten ulkomuoto vaihtelee, ja niillä on vaihteleva määrä eri muotoisia päitä ja häntiä ja tarttumaeliminä lonkeroita. Yleisesti ottaen vainolaisen voimien tason voi melko tarkasti päätellä sen päiden määrästä; voimakkaammilla vainolaisilla päitä on useampi. Vainolaiset osaavat käyttää kaaosenergiaa ja -magiaa, ja voivat regeneroida useimmat vammat ja kasvattaa uusia ruumiinosia tarvittaessa. Ainoa vainolaisen osa, jota se ei kykene regeneroimaan ja sen ainoa heikko kohta on sydämen paikalla sijaitseva tislatulla kaaosliemellä täytetty ontto kristalli. Normaali vainolainen päihittää keskikokoisen molokin vaivattomasti.

Molokki[muokkaa]

Voimakkuus B, tosin rajoitetusti
Vaarallisuus A
Älykkyys E
Pääartikkeli: Molokki

Molokit (Daemon Moloc, eng. Moloch, tos. שּׂסרטכּהּ) ovat neljällä jalalla kulkeavia isoja ja painavia kaaosdemoneja. Niitä suojaa äärimmäisen raskas panssari. Ne ovat hyvin kestäviä, mutta myös hyvin hitaita, ja niiden pysäyttäminen on tasan yhtä vaikeaa kuin niiden saaminen liikkeelle. Ne voivat lisäksi hengittää tulta, joskin niiden henkäys kalpenee samantasoisen tulilohikäärmeen hengitysaseen rinnalla. Kuten monet mahtiolennot, molokit kasvavat läpi elämänsä. Nuoret vähäisemmät molokit painavat joitakin tuhansia tonneja, ja vanhemmat suurmolokit muistuttavat massaltaan mustia aukkoja, eivätkä ole toivottuja vieraita yhtikäs minnekään, jos edes pääsisivät jonnekin.

Saksihammasimppi[muokkaa]

Voimakkuus D+
Vaarallisuus B
Älykkyys C-
Pääartikkeli: Saksihammasimppi

Saksihammasimpit (Imppis Forfexdentus) ovat luonnollisessa tilassaan suurikokoisia, humanoideja imppejä, jotka ovat saaneet nimensä hampaidensa koon ja muodon perusteella. Vanhemmiten ne voivat näyttää aika lailla miltä tahansa, sillä saksihammasimpin sylki toimii kudosliiman tavoin ja mahdollistaa elävästä tai vastikään kuolleesta olennosta irrotettujen ruumiinosien liittämisen muihin olentoihin, ja saksihammasimpit parantelevat mielellään itseään löytämillään tai hankkimillaan irtoraajoilla.

Pikkuimppi[muokkaa]

Voimakkuus E-
Vaarallisuus E+
Älykkyys D-
Pääartikkeli: Pikkuimppi

Pikkuimpit (Imppis Micros) ovat kaikkein pienin ja heikoin imppien ja demonien lajeista. Mitättömistä voimista ja älykkyydestä huolimatta niiden vaarallisuus nousee hieman odotettua ylemmäs niiden lähes kaikkeen ja lähes kaikkiin kohdistuvan vihan johdosta. Tästä huolimatta pikkuimppien torjunta on varsin helppoa, eikä niistä ole suurina joukkoinakaan vaaraa elevam biskatar -tasoisille tai voimakkaammille olennoille. Tepsivä tapa hankkiutua eroon pikkuimpistä on kärpäslätkä.

Ruikkuimppi[muokkaa]

Voimakkuus D
Vaarallisuus C+
Älykkyys C-
Pääartikkeli: Ruikkuimppi

Ruikkuimpit (Imppis Miserabilis) ovat ympärilleen kurjuutta ja masennusta levittäviä imppejä. Ne voivat aiheuttaa alemmille olennoille kuoleman pelkällä läsnäolollaan ajamalla nämä itsemurhaan tai näännyttämällä ne kurjuuteen. Niiden heikkouksiin kuuluu se, että ne voivat levittää kurjuutta myös toistensa ylle.

Demoni-imppi[muokkaa]

Voimakkuus C/D
Vaarallisuus B+
Älykkyys C-
Pääartikkeli: Demoni-imppi

Demoni-impit (Imppis Pseudoimppis) ovat rajatapauksia imppien ja aitodemonien välillä. Nahkasiipineen ja punaisine ihoineen ne muistuttavat hieman piruja, mutta ovat niitä kammottavampia ja muistuttavat lähinnä barokkilaista painajaisunta. Niiden muoto vaihtelee: toiset ovat muodoltaan humanoideja, toiset eläimellisiä ja toiset jotakin aivan muuta. Demoni-impin voimat voi päätellä sen sarvien muodosta: heikommilla ne ovat suorat, keskivoimakkailla kierteiset ja voimakkaimmilla monihaaraiset ja hirvittävät. Demoni-impit ovat verenhimoisia ja nauttivat tappamisesta.

Demonoidit[muokkaa]

Demonoideiksi kutsutaan olentoja, jotka muistuttavat ulkoisesti demoneja tai omaavat muita demonisia piirteitä, mutta joita ei kuitenkaan katsota aitodemoneihin kuuluvuksi. Demonilajien suuren kirjon vuoksi on toisinaan vaikea sanoa, mikä lopulta on ja mikä ei ole demoni. Demonologit jakavatkin demonoidit kolmeen luokkaan sen mukaan, kuinka lähellä aitodemoneja ne ovat. Näistä luokista ainoastaan ensimmäisellä on taksonomista validiteettia.

Kvasidemonit
Demonimaisia olentoja, joilla on sieluissaan samankaltainen, mutta ei täysin samanlainen negatiivinen varaus kuin aitodemoneilla. Impit luetaan kvasidemoneiksi.
Semidemonit
Osittaisia demoniolentoja, joilla on sekä demonin että jonkin muun olennon ominaisuuksia. Tähän ryhmään katsotaan kuuluviksi mm. puolidemonit, jotka ovat demonin ja jonkin muun olennon hybridejä, sekä erilaiset osittaisia demonivoimia eri lähteistä[4] saaneet olennot.
Pseudodemonit
Olentoja, jotka näyttävät pinnallisesti demonisilta, mutta eivät ole. Esimerkkejä pseudodemoneista ovat tyhjiödemonit (Voido Daemonaide) ja void-demonit (Voido Major), jotka eivät sieluttomina tyhjiön olentoina voi omata demonien negatiivista spirituaalista virtausta. Keskiulottuvuudessa pyörii runsaasti sarvekkeita humanoidivariantteja, jotka voidaan luokitella pseudodemoneiksi.

Demonologia[muokkaa]

Demonologia on demoneja tutkiva tiede sekä niiden kutsumiseen tähtäävä taikuuden laji. Ensimmäisen harjoittajia kutsutaan teoreettisiksi demonologeiksi ja jälkimmäisen käytännön demonolgeiksi; useimmat ovat molempia[5]. Käytännön demonologian metodeja ovat taikaympyrät, pentagrammit ja muut maagiset symbolit, taikasanat ja kaikenlainen muu säätäminen. Vastoin yleistä luuloa demonia ei kutsuta ympyrään, vaan ympyrä on kutsujaa varten. Suurin osa demonologiaan liittyvästä säätämisestä ei ole välttämätöntä: tosiasiassa demonien kutsumiseen riittä, että astuu astraalitilaan, vaihtaa olemassaolon tasoa ja esittää demonille kutsun (vaihtelevan painokkaasti).

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. Näin Mandarg on ilmaissut asian.
 2. Tämä tarkoittaa sitä, että elementaalidemonin kanssa on mahdollista neuvotella siinä missä elementaalin kanssa useimmiten ei, mutta myös sitä, että elementaalidemonit ovat välinpitämättömiä elementaaleja aggressiivisempia.
 3. Ihmiset ovat mieliruokaa, mutta lähes mikä tahansa kelpaa. Suurten rakshasa-laumojen tiedetään popsineen kitusiinsa jopa jumalia.
 4. Horisontaalinen perimänvaihdos, demoninen korruptio, jne.
 5. Koska demonien tutkimiseksi on päästävä niiden lähelle, niiden käsittely onnistuu helpoiten demonologisella taikuudella, ja demonien tuntemus auttaa niiden kutsumisessa, alat risteävät.