Peri

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Peri
Peri.jpg
Tieteellinen nimi:Espiritu Peri
Tosinimi:پری
Voimakkuus:D
Vaarallisuus:E
Älykkyys:C+

Perit ovat humanoidimuotoisia fysiohenkiä. Ne muistuttavat olemukseltaan jinnejä, mutta siinä missä jinneillä on tulimanaperusteinen ydin, perit pohjautuvat tuuli-tyypin manaan. Perejä pidetään myös yleisesti ottaen luonteenlaadultaan jinnejä rauhallisempina ja joviaalimpina.

Fysiohenkinä perit kykenevät suoraan vuorovaikutukseen aineellisen maailman kanssa, ja niillä on eräänlainen ruumis, joka koostuu hyvin korkean tiiviyden saavuttaneesta ektoplasmasta. Perit näyttävät ihmisiltä, joilla on selässään kirkasväriset, höyhenpeitteiset siivet. Perit ovat tavallisesti taitavia taikuudessa, elementaalisen luonteensa vuoksi erityisesti tuulimanan käytössä, ja osaavat lisäksi usein psioniikkaa. Henkiolentoina peri on mahdollista oikeanlaisella taikuudella vangita ja pakottaa palvelukseensa. Perit eivät kuitenkaan ole yhtä suosittuja tähän tarkoitukseen kuin jinnit, sillä jinnit ovat voimakkaampia, eikä niitä useinkaan tapaa sinetöitynä esineisiin.

Perien keskeiset heikkoudet ovat rauta ja lyijy. Nämä metallit ovat manakoostumuksensa vuoksi pereille anatemaattisia, ja voivat tuottaa niille vakavampaa vahinkoa kuin voitaisiin muuten aiheuttaa fyysisin keinoin sekä rajoittaa niiden liikkeitä ja voimankäyttöä. Esimerkiksi jos peri kytkettäisiin kiinni rautaisella kahleella, se ei luultavasti kykenisi pakenemaan omin avuin.