Dracolim

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Dracolimit (lyhennetään usein drakoksi) ovat lohikäärmeiden (tos. draco) ja kuolevaisten humanodien (tos. lilim) hybridejä. Niiden valmistaminen tapahtuu käytännössä siten, että toinen tai molemmat vanhemmat muuttavat muotoaan prosessin ensimmäisen vaiheen ajaksi.

Historia[muokkaa]

Dracolimien rotuhistoria alkaa Mahtien Mittelön paikkeilla, kun energialohikäärmeet olivat aloittaneet tutkimukset luodakseen armeijoilleen - aseistettujen orjien ohella - voimakkaita humanoidisotureita.

Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.

Olemus[muokkaa]

Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.

Alalajit[muokkaa]

Dracolimien alalajit jakaantuvat eri lohikäärmelajin tuottamiin poikasiin vaihtoehtoisen kuolevaisen lajin kanssa[1]. Kaksi suurinta tuottajaa ovat Kaaoksen valtakunta sekä energialohikäärmeiden talutusnuorassa olevat elementaalilohikäärmeet.

Elementaalinen jaottelu[muokkaa]

Eli elementaalilohikäärmeiden sukulinjassa olevat. Yleensä kantavat sisällään lohikäärme-esi-isiltä periytyvää manalatausta, joka purkautuu olennon kuollessa spontaanisti[2]. Luettelo suuntaumuksen mukaan kaoottisimmasta lainkuuliaisimpaan.

Tulidracolim
Tulilohikäärmeiden ja humanoidien jälkeläisiä. Suomujen väritys punainen. Muita dracolimeja hieman voimakkaampia, mutta henkisesti rajoittuneempia.
Salamadracolim
Tuliperäisten serkkujensa lähes täydellinen vastakohta. Äärimmäisen viekas, mutta verrattaen lyhyt varreltaan.
Tuulidracolim
Parhaita lentäjiä suurten siipiensä ansiosta. Taistelussa paras nopean toiminnan yksikkö.
Vesidracolim
Neutraali dracolimsuku, joita perinteisesti on lähes yhtä paljon niin Kaaoksen kuin Järjestyksenkin joukoissa. Mainio vesimaailmoissa erinomaisten uimataitojen vuoksi.
Luontodracolim
Lähes kääpiökokoinen, pienisiipinen dracolim, joka on sopeutunut erinomaisesti metsäiseen maastoon.
Maadracolim
Fyysisesti erittäin vahvoja, mutta eivät pienten siipiensä vuoksi kykene edes liitämään. Tämä puute korvataan sitkeydellä.
Jäädracolim
Jääperäisen lohikäärmeen jälkeläinen. Väritykseltään valkoinen. Elementaalidracolimeistä kaikkein hintelimpiä. Käytetään usein järjestelytehtävissä.


Valo- ja pimeysdracolimit ovat kaaos-järjestys -akselilla neutraaleja, mutta ensiksimainitut ovat taipuvaisia pahuuteen ja jälkimmäiset hyvyyteen.

Valodracolim
Värvätään suojelutehtäviin ja sotajoukkojen iskuryhmiksi erinomaisten loitsijan taitojensa vuoksi.
Pimeädracolim
Pimeyden armeijoiden käyttämä tyyppi. Soveltuvat mainiosti salamurha- ja vastaaviin tehtäviin.

Sekalaiset[muokkaa]

Laajempi kategoria. Voimat hyvin vaihtelevia, määräytyvät pääosin lohikäärmepuolensa mukaan. Seuraavassa muutamia huomionarvoisimpia esimerkkejä.

Varjodracolim
Kaaoksen Valtakunnan vähälukuinen eliittijoukko[3]. Raskaasti panssaroituja ja tyhjiönkestäviä (siis avaruussodankäyntiin soveltuvia), mutta luonteeltaan epämiellyttäviä, ja usein mutatoituneita, mitkä seikat tosin eivät haittaa Kaaosta.
Hiekkadracolim
Periytyvät Giblarin aavikoilla tavattavista hiekkalohikäärmeistä. Näiden suomut muistuttavat rakenteeltaan ja väritykseltään Giblarin aavikoiden hiekkaa[4]. Yleensä vaeltelevat aavikoilla teurastaen kaikki, jotka kykenevät nappaamaan. Tämä toteuttaa Keisarin survival-horror -tyyppisiä karkurien ja vihollisten piinaamisskenarioita. Väitetään Keisarin itsensä panneen nämä sekasikiöt alulle[5].
Punakeltadrako[6]
Heikompi energialohikäärmepohjaisten dracolimien varianteista - ja myös yleisempi. Syntyvyys eliittisempiä sinidrakoja[7] suurempi. Punakeltadrakoja syntyy sekä oranssin aaltomuodon energialohikäärmeiden puoliverisinä jälkeläisinä tai sinidrakoista, mutta ovat itse steriilejä. Puoliveriset punakeltadrakot (sinidrakon ja jonkin muun jälkeläisiä, joissa on yksi neljäsosa energialohikäärmetta) ovat lisääntymiskykyisiä mutta eivät hedelmällisiä, eikä lohikäärmeneljännes koskaan periydy.
Sinidrako
Lähes mestarillinen soturirotu. Kykenee oransseja serkkujaan laajempiin kykysetteihin kaikilla taistelutaidon saroilla. Sinidrakoja syntyy ainoastaan sinisen aaltomuodon energialohikäärmeistä. Ne pystyvät lisääntymään, mutta niiden jälkeläiset ovat aina punakeltadrakoja, eivät sinidrakoja.
Velhodracolimit
Manalohikäärmeiden ja kuolevaisten jälkeläisiä. Muistuttavat elementaalidracolimeja.
Suuntaumusdracolimit
Suuntaumuslohikäärmeiden jälkeläisiä. Luonnollisesti paljon elementaalidracolimeja voimakkaampia.
Eetteridracolim
Eetterilohikäärmeiden äärimmäisen harvinaisia puoliverisiä jälkeläisiä. Niillä on suuret siivet, joilla ne kykenevät liikkumaan avaruudessa, jossa ne selviytyvät hyvin pitkiä aikoja, ne voivat tehdä itsensä näkymättömiksi ja niillä on erittäin hyvä muisti.

Viitteet[muokkaa]

  1. Esimerkiksi örkkien kanssa lisääntymisellä saadaan aikaan vahvoja jalkasotilaita, ihmisten kanssa lisääntymisellä keskivertosotilaita jne.
  2. Tulilohikäärmeperäisillä suuri tulipallo, jäälohikäärmeperäisillä jäätävä höyrypilvi jne.
  3. Vähälukuinen pääosin siksi, että varjolohikäärmeet ovat hyvin vastahakoisia.
  4. Tiedetysti paikalliset laadut eroavat lähes täydellisesti koko muun Universumin hiekkalaaduista.
  5. Kyllä, jopa sillä tavalla.
  6. Lajin ainoat heikkoudet liittyvät pääosin nimitysten ja runojen kehittelyyn.
  7. Nimeämisvaikeuksia, junou.