Ofidiaani

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Ofidiaanit eli käärmeihmiset ovat suomupeitteisten pseudohumanoidien rotu, jotka tunnetaan monissa maailmoissa tulevien rauniokaupunkien rakentajina, epämääräisten maagisten sekasikiöiden jalostajina ja orjakapinoiden uhreina. Ne sekoitetaan usein liskoihmisiin, nagoihin sekä humanoidivariantteihin, joilla vain sattuu olemaan suomut, mikä ärsyttää kaikkia osapuolia.

Ofidiaanien kirjo on laaja, joskaan ei aivan yhtä monimuotoinen kuin ihmisten. Alarodut ulottuvat käärmeensuomuisista, mutta muuten täysin inhimillisen näköisistä humanoideista humanoideihin, jotka koostuvat käärmeistä. Osalla on käärmeen pää, osalla häntä, osalla molemmat, ja joillakin jompaa kumpaa tai molempia useampia kappaleita; joiltakin puuttuvat jalat, joiltakin kädet, joiltakin molemmat, ja joillakin on käsiä useampi pari. Joillakin yksilöillä on myös muita ulokkeita, kuten harja, piikkejä tai nahkapeitteiset siivet. Viimeksimainitut sekoitetaan helposti dracolimeihin, mikä taaskin ärsyttää molempia.

Käärmeihmisillä on luontaisia taipumuksia taikuuteen, erityisesti sellaiseen, johon liittyy mustia pyramideja ja veriuhreja. Tyypillinen ofidiaanitaikuus käyttää pimeys-, luonto-, mieli- ja kuolematyypin manoja, ja käsittää muodonmuutoksia, illuusioita, mielenhallintaa, ikäviä kirouksia, nekromantiaa, epämääräisten sekasikiöiden luomista ja kyseenalaisten olentojen summonoimista. Se on voimakasta, mutta usein myös hidasta ja ritualistista, eikä välttämättä skaalaudu kovin hyvin pienempään mittakaavaan. Monet ofidiaanit hallitsevat myös matalan tason psioniikkaa. Energiamanipulaatio sen sijaan ei ole yleistä niiden keskuudessa. Fyysisesti ofidiaanit vastaavat tavallisia ihmisiä voimiltaan, mutta ovat notkeampia, reflekseiltään nopeampia, sekä haju- ja näköaisteiltaan tarkempia. Jotkin alalajit kykenevät erittämään myrkkyä hampaistaan tai kynsistään tai sylkemään sitä.

Ofidiaanien veri on useimmille muille olennoille myrkyllisiä. Sillä on myös maagisia ominaisuuksia, jotka tekevät sen soveltuvaksi joidenkin loitsujen ainesosaksi.

Ofidiaanit eivät ole kuolemattomia, mutta hyvin pitkäikäisiä ja omaavat luonnostaan korkean alhaisen tason regeneraation. Lisäksi ofidiaanien biologia ja metafysiikka sopivat hyvin monenlaisille amritoille, niin että kuolemattomuuden saavuttaminen keinotekoisesti on niille suhteessa helpompaa kuin ihmisille.