Ilkiö

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Ilkiö
Malopus.jpg
Tieteellinen nimi:Daemon Malopus
Tosinimi:ghris'hach
Voimakkuus:E
Vaarallisuus:E+
Älykkyys:C-
Chaos league logo 2.svg
Tämä artikkeli käsittelee Kaaosta tai jotain siitä syntynyttä epäsikiötä. Varo henkesi puolesta astuessasi sisään.

Ilkiöt (Daemon Malopus) ovat heikkoja demoneihin luokiteltavia, hieman impin kaltaisia olentoja. Ilkiöt muistuttavat useimmissa tapauksissa enemmän ihmistä kuin muut demonit, sillä tavallisimmillaan ilkiö on ihmisen kaltainen humanoidi, jolla on värillinen, sitkeä iho ja pienet sarvet päässä. Ilkiöt poikkeavat monista muista demoneista, jotka palvelevat yksittäisiä suuntaumuksia tai yliherroja siinä, että ne saattavat ajaa niin pahuuden, kaaoksen kuin oman napansakin jaloa asiaa.

Suuria joukkoja ilkiöitä työskentelee erilaisissa hanttihommissa Kaaoksen Valtakunnassa, jossa ne ovat alimmaisista alimmaista pohjasakaa, jonka päälle jopa niille oletettavasti lajillisesti kaukaista sukua olevat pikkuimpit syljeksivät. Tästä huolimatta Kaaoksen Valtakunnan ilkiöt pysyvät uskollisina; jos ei muuten niin pelosta. Kaaoksen Valtakunta onkin koko tunnetun ja tuntemattomankin universumin merkittävin yksittäinen ilkiöiden työllistäjä.

Ilkiöiden nimi on saatu hyvästä syystä. Vapaasti, vailla herraa toimiessaan ilkiöt ovat nimensä mukaisia pahalaisia, jotka käyttävät heille suotuja vähäisiä voimia puhtaasti itsekkäisiin ja ilkeisiin tarkoituksiin. Niillä on tapana kiusata ahkerasti kaikkia lähelleen sattuvia kuolevaisia. Jopa erilaisten herrojen alla työskentelevillä ilkiöillä on säilynyt, jopa jalostunut, tämä luonnollinen ilkeys. Ilkiöt tuntevat erittäin herkästi vihaa ja etenkin kaunaa; ne tulevat äärimmäisen herkästi kateellisiksi lajitovereilleen mikäli ne uskovat näiden saaneen etuja joita heille ei ole suotu. Tästä seuraa usein laajoja, pienestä riidasta alkaneita ilkiöiden joukkotappeluita. Kivi-paperi-saksien mukaan ilkiöiden tappelut kuitenkin auttavat pitämään Kaaoksen Valtakunnan yleisen anarkia- ja vihatason korkealla, joten hän hyväksyy ilkiötappelut valtakunnassaan.

Varsinaisilta voimiltaan ilkiöt ovat useimmissa tapauksissa ehkä heikoimpia kaikista demoneista. He osaavat parhaimmillaankin vain laukoa golfpallon kokoisia energia- tai tulipalloja. Osalla ilkiöistä (raskaaseen työhön jalostuneilla alalajeilla) on kuitenkin käytettävissään verraten suuret yli-inhimilliset fyysiset voimat.