Hurtat

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Hurtat ovat koiran hahmon ottavia mahtiolentoja, joita on olemassa useita eri tyyppejä, ja jotka ovat useimmiten taikuusperusteisia. Hurtille tyypillistä on se, että ne voidaan koirien tapaan kouluttaa tottelevaisiksi oikeilla menetelmillä.

Elementaalihurtat[muokkaa]

Elementaalihurtat ovat nimensä mukaisesti elementaalimanatyyppeihin perustuvia hurttia, joita on olemassa yksi tyyppi kutakin elementaalimanaa kohden.

 • Palohurtat: Tuleen perustuvia hurttia, joiden liha on ainaisen tulen ympäröimä. Niiden veri on kiehuvan kuumaa ja muistuttaa sulaa metallia.
 • Ukkoshurtat: Salamamanaan perustuvia hurttia, joista sinkoilee sähkönkipinöitä niiden liikkuessa. Hyvin nopeita, ja pystyvät tekemään jyrkkiä käännöksiä täydessä vauhdissa, mutta joskus niillä on vaikeuksia kontrolloida kulkuaan täydellä vauhdilla juostessa.
 • Myrskyhurtat: Tuulimanaan perustuvia nopeita ja lentokykyisiä hurttia. Niiden ruumis on kevyt ja ilmava, ja niiden turkin karvat ovat lasimaisen läpinäkyviä.
 • Virtahurtat: Veteen perustuvia hurttia, jotka kykenevät hengittämään veden alla, ja pystyvät uimaan ketterästi ja hyvin suurilla nopeuksilla. Kuivalla maalla nämä pedot ovat kuitenkin heikompia ja kömpelömpiä.
 • Lehvähurtat: Luontomanaan perustuvia vihreäturkkisia hurttia. Niiden karvoissa ja ihossa on kasvisolukkoa, ja ne ovat hyviä naamioitumisessa ja regeneraatiossa. Ihonsa kasvisolujen ansiosta ne saavat energiaa auringonvalosta.
 • Kivihurtat: Maatyypin manaan perustuvia raskastekoisia hurttia, joiden kestävyys on erityisen suuri. Ne ovat hitaita, mutta pystyvät ottamaan vastaan voimakkaita iskuja horjahtamatta. Niiden turkin karvat ovat kivenkovia.
 • Kuurahurtat: Jäätyypin manaan perustuvia hurttia, joiden askelten alla maa jäätyy, ja joiden uloshengitys on jäätävän kylmää ja levittää ilmaan jäähileitä. Kuurahurtat eivät ole erityisen kestäviä, mutta pystyvät vaikuttamaan jäävoimillaan negatiivisesti vastustajiinsa.
 • Varjohurtat: Pimeystyypin manaa perustuvia mustanpuhuvia hurttia, jotka ovat varjoon astuessaan näkymättömiä paljaalle silmälle.
 • Loistehurtat: Valomanaan perustuvia hohtavan kirkkaita hurttia, joiden turkit ovat eräissä piireissä haluttua tavaraa, sillä kun niihin johdetaan valotyypin manaa, ne hohtavat pimeässä viellä senkin jälkeen, kun ne on irrotettu hurtasta.

Eksoottiset hurtat[muokkaa]

 • Kalmanhurtat: Epäkuolleita hurttia, joiden uloshengitys on heikommille olennoille kuolettavaa. Ne ovat helppoja tunnistaa, koska niiden liha on epäkuolleille tyypilliseen tapaan homehtunutta.
 • Helvetinhurtat: Erityinen Helvetissä jalostettu hurttalaji, joilla on pikimusta turkki ja kekäleen lailla hehkuvat punaiset silmät. Ne kykenevät haistamaan sieluja, ja niiden kynnet ja hampaat voivat myös satuttaa niitä, mikä tekee niistä äärimmäisen vaarallisia olennoille, jotka eivät kykene torjumaan niiden hyökkäyksiä. Kerberos on tunnettu helvetinhurtta, jolla on mutaation vuoksi kolme päätä ja sattuneesta syystä myös kolminkertaiset voimat.
 • Tindaloshurtat: Ajan pimeistä nurkista nousseita sanoinkuvaamattomia petoja, jotka janoavat "tavallista" elämää. Niitä ilmestyy usein esiin aikamatkailtaessa, kun aikamatkustus kuluttaa aika-avaruusjatkumoa kohdittain ohuemmaksi, ja aikamatkustuksen tuottamaa energiaa janoavat tindaloshurtat tulevat paikalle kuin koiperhoset lampun ympärille. Normitodellisuuteen läpi päästyään tindaloshurtat alkavat tavallisesti jahdata aikamatkustajaa, koska ajan läpi kulkeneen olennon elinvoima on erittäin herkullista näille hurtille. Huhut siitä, että röhmöfantit käyttäisivät tindaloshurttia itselleen vihamielisten tahojen eliminoimiseen ovat täysin paikkansapitämättömiä. Tiedon toimittanut ÖhköMönkö RY.