Cthulhi

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Cthulhi
Cthulhi.jpg
Voimakkuus:B
Vaarallisuus:B
Älykkyys:A-
Luoja:Cthulhu

Cthulhit eli Cthulhun tähtilapset (eng. The Star-spawn of Cthulhu) ovat Cthulhun itsestään luomia ja häntä palvelevia olentoja.

Olemus ja voimat[muokkaa]

Cthulhit ovat kuin vähäisempiä kopioita Cthulhusta itsestään. Ne edustavat Cthuro'Vaersilaista olemassaolon muotoa, jolla ei ole selkeää vastinetta Universumissa, ja ne ovat olemukseltaan plastisia tavalla, joka ei ole täysin selitettävissä sen ulottuvuuksien piirissä. Fyysiseltä muodoltaan cthulhit ovat vaihtelevia ja muuttuvaisia, mutta aina lonkeroisia ja etäisesti akvaattisen oloisia. Ne ovat hyvin sopeutuvaisia, ja kykenevät mukautumaan olemuksellisella tasolla kulloisenkin ympäristönsä olosuhteisiin. Tämä tekee niistä kiusallisia vastustajia, sillä ne hyökkäyksille altistuttuaan ne kykenevät useimmiten tekemään itsensä niille vastustuskykyisiksi. Cthulheilla on alhaisen korkean tason regeneraatio. Kärsittyään katastrofista vahinkoa ne hajoavat olemuksensa perusosastista koostuvaksi "pilveksi", ja voivat tässä olomuodossa paeta ja rekonstruoitua.

Cthulhien ainoa merkittävä heikkous ovat niiden meidän maailmankaikkeudessamme (Suurten Muinaisten tasku-universumin ulkopuolella) kärsimät integraatiovaikeudet, jotka rajoittavat niiden voimia ja estävät niitä käyttämästä kaikkia epäreiluja cthuro'vaersilaisia kykyjään niiden täyteen potentiaaliin. Vanhemmat ja voimakkaammat cthulhit - erityisesti ennen Universumiin saapumista syntyneet sukupolvet - kärsivät pahemmista integraatio-ongelmista. Mikäli cthulhi kärsii hyvin raskasta vahinkoa meidän maailmankaikkeutemme sille vihamielisessä todellisuusympäristössä, se ei välttämättä kykene enää regeneroimaan täydellisesti vaan vajoaa eräänlaiseen horrostilaan, ei kuolleena mutta toimintakyvyttömänä.

Cthulhien yliluonnolliset kyvyt ilmenevät etupäässä psioniikan muodossa, ja niillä onkin käytössään huomattavat telepaattiset ja telekineettiset voimat. Myös niiden raaka fyysinen voima on massiivinen. Hiukan harvemmin cthulhit voivat hallita myös maagisia tai energeettisiä voimia. Herransa Cthulhun kautta niillä on oikeus kanavoida Pahuuden ja Kaaoksen voimia[1], mutta ne ovat harvoin tässä kovin taitavia. Magiaa taitavat cthulhit käyttävät useimmiten vesitaikuutta, johon niillä on luonnollinen affinineetti, tai Lonkeromestareilta lisenssisopimuksella opittua lonkerotaikuutta.

Cthulhit lisääntyvät silmikoitumalla ja jakaantumalla; uusia cthulheja syntyy Cthulhusta itsestään sekä toisista, voimakkaammista cthulheista. Cthulhit katsotaan tyyppien 1, 2 ja 3 kuolemattomiksi.

Järjestäytyminen[muokkaa]

Cthulhit ovat hierarkisia, mutta eivät kovin tiukasti organisoituneita; heikommat yksilöt ottavat käskyjä vastaan vahvemmilta. Niiden välillä vallitsee eräänlainen kastijako kahta linjaa myöten.

Ensimmäinen jako on iän mukaan vanhempiin cthulheihin, jotka ovat syntyneet Cthuro'Vaersissa ennen sen tuhoutumista tai Suurten Muinaisten ulottuvuudessa universumienvälisen matkan aikana sekä nuorempiin cthulheihin, jotka ovat syntyneet Muinaisten meidän maailmankaikkeuteemme saapumisen jälkeen. Vanhemmat cthulhit ovat tyypillisesti voimakkaampia[2], mutta myös huonommin integroituneita.

Toinen jako on syntyperän mukaan suurempiin cthulheihin (tai suurcthulheihin), jotka ovat Cthulhun itsestään silmikoimia olentoja, keskisiin cthulheihin (tai pelkkiin cthulheihin), jotka ovat joko Cthulhun suurissa määrissä monistamia tai suurcthulhien edelleen itsestään silmikoimia, ja vähäisempiin cthulheihin (tai vähäcthulheihin), jotka ovat keskisten cthulhien tai toisten vähäcthulhien jälkeläisiä. Alemmat kastit ovat runsaslukuisempia, voimapotentiaaliltaan vähäisempiä ja keski-iältään nuorempia. Suurin osa vanhemmista cthulheista on myös suurempia ja keskisiä cthulheja, kun taas enin osa vähäcthulheista on nuorempia cthulheja, jotka on varta vasten valmistettu meidän Universumissamme toimimaan kykeneviksi, ja kärsivät siksi vain vähäisistä integraatiovaikeuksista.

Cthulhu itse on luonnollisestikin cthulhien hallitsija ja ylin johtaja, ja ne kunnioittavat myös häntä palvelevia kahta Vähäisempää Muinaista, Dagonia ja Hastromaria. Heti Suurten Muinaisten alapuolella asteikolla ovat cthulheista voimakkaimmat, Cthulhun kolme vanhinta jälkeläistä: Ghatanothoa, Ythogtha ja Zoth-Ommog, joiden joukossa Ghatanothoa on ensimmäinen.

Cthulheja nähdään usein lonkeromestarien seurassa[3].

Viitteet[muokkaa]

  1. Näiden Suuntaumusten Suurten Muinaisten kanssa tekemän sopimuksen mukaisesti.
  2. Cthulheilla, kuten monilla muillakin mahtiolennoilla, pätee yleisesti ottaen ikä = voimaa.
  3. Kyllä, myös sillä tavalla. Ei, et todellakaan halua tietää enempää.