Kaapii

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

”LMAO! 2 CAT!!1”

~Kaapiilinnoitusten syövereistä kantautuva mystinen huuto.

Kaapiit (tos. Todos's) ovat riuskoja, karvaisia ja lyhyenläntiä humanoideja, jotka kärsivät suuresti englannin kielen ääkkösten puutteesta. Kaapiit asuvat pääasiallisesti kiveen kaivamissaan komplekseissa, mutta muutamat eksentrisempien johtajien perustamat yhdyskunnat ovat rakentaneet asuinsijansa maan päälle puusta, lasista ja kissojen rasvasta keitetystä saippuasta. Viimeksi mainituissa yhdyskunnissa on havaittu jonkinasteisia fyysisiä ja psyykkisiä muutoksia, kärjistäen tilanteen vuorenalaisten kaapiiden syrjimisreaktioon maanpäällisiä kohtaan ja maahiskansan syntyyn[1].

Kaapiiden historia on varsin nuori. Kaapiit erosivat rotuna ihmisistä noin vuonna 5000 (eaa.), joko harvinaisen geneettisen mutaation takia tai lyhytkasvoisten ihmsiten kommuunin eristäydyttyä muusta yhteiskunnasta. Maagiset portaalit, uluttuvuusjäristykset sekä eräissä harvoissa tapauksissa Dimension Gapit ovat sittemmin levittäneet Kaapiit ympäri keskiulottuvuutta. Kaapiiden lukumäärät ovat paljon ihmisiä vähäisemmät, sillä Kaapiit eivät lisäänny läheskään yhtä nopeasti kuin ihmiset. Myös uros- ja naaras-kaapiiden ulkoapäin näkymättömät eroavaisuudet ovat omiaan hidastaakseen Kaapiiden lisääntymistä. Kaikilla kaapiilla on paksu parta, paksut viikset, paksut kulmakarvat, paksut hiukset, paksut korvakarvat sekä erittäin paksut nenäkarvat. Kummallisen geneettisen oikun takia Kaapiilla ei ole lainkaan muuta karvoitusta, ja tätä kompensoidakseen Kaapiilla on tapana pukeutua moninkertaisesti koko ruumiin peittävästi.

Universaali rotuvirasto antoi Kaapiille englanninkielisen nimen pian heidän synnyttyään. Kaapiiden itsestään käyttämä nimitys "kääpiö" ei kuitenkaan kääntynyt hyvin englanniksi sen sisältämien eksoottisten merkkien takia, joten se muutettiin vaivihkaa Kaapiiksi. Myös kaapiiden magiaan perustamalla riimutekniikalla[2] raakateräksestä valmistama, fantasia-luokan ihmismaailmojen keskuudessa hyvinkin suosittu "Möthräl" koki samankaltaisen kohtalon ja tunnetaan nykyään aluekohtaisista eroista riippuen nimillä Mithril tai Mythril.

Voimat[muokkaa]

MAHTIsormuksilla varustettuja kaapiikuninkaita lukuunottamatta yksikään kaapii ei ole noussut Biskatar-tasoa korkeammalle. Kaapiit ovat kuitenkin taistelijoina keskivertoihmistä kyvykkäämpiä. Kaapiiden lyhyt, mutta vahva varsi ja sen mukana tuleva alhainen painopiste mahdollistavat tehokkaan toiminnan raskaassakin panssarissa ja painavien aseiden kanssa. Kaapiit suosivat Möthrälistä valmistettuja panssareita ja aseita niiden verenkiertoa parantavien ominaisuuksien takia.


Viitteet[muokkaa]

  1. Viimeinen niitti oli maahisten kasvava kiinnostus koneisiin (Teknikoiden kilta) ja magiaan (Taikurien kilta) - ne kaksi viimeistä asiaa tässä universumissa, joita kunnollinen kaapiiurho harrastaisi.
  2. Kaapiit eivät omien selitystensä mukaan näe suoraa yhteyttä riimujen ja 'suoramuotoisen' magian välillä. Skeptikot kuitenkin sanovat, että kaapiit vain keksivät tekosyitä vältellä maahisia.