Jättiläiset

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Jättiläiset (Gigantus) ovat pseudohumanoidien luokka, jota luonnehtivat karkeasti ihmismäinen ruumiinmuoto mutta huomattavasti tavallisia humanoideja suurempi koko. Lohikäärmeiden tapaan jättiläiset jakaantuvat kahteen alaryhmään, vähäjättiläisiin sekä tosi- eli suurjättiläisiin. Vähäjättiläiset ovat kooltaan pienempiä, kuolevaisia, eivätkä tavallisesti omaa sanottavia luontaisia yliluonnollisia kykyjä, suurjättiläiset kuolemattomia Mahtiolentoja, jotka, paitsi että ovat tyypillisesti fyysisesti suurempia, kykenevät käyttämään vaihtelevan suuruisia yliluonnollisia voimia.

Vähäjättiläiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voimakkuus E/D
Vaarallisuus D-
Älykkyys D

Brutaalijättiläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brutaalijättiläinen (Gigantus Brutalus) on yleisin jättiläislaji. Brutaalijättiläiset ovat isoja[1], karvaisia (eivät kuitenkaan mitään King Kongeja) ja tyhmiä jättiläisiä, jotka nauttivat useimmiten heikompien kiusaamisesta. Brutaalijättiläiset tappelevat paljon keskenään ja se on hyvä niiden planeettojen asukkaille, jonne brutaalijättiläisiä on asettunut, sillä brutaalijättiläiset tappavat toisiaan yhtä mielellään kuin ihmisiäkin. Brutaalijättiläiset ovat fyysisesti vahvoja, mutta, kuten mainittua, hyvin tyhmiä, ja vain hyvin harvoin oppivat niin sanottuja yliluonnollisia voimia.

Voimakkuus E/D
Vaarallisuus D-
Älykkyys C/D

Kyklooppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kykloopit (Gigantus Monoculus) tai vähäkykloopit, erotuksena suurjättiläisiin lukeutuvista suurkykloopeista, ovat hieman brutaalijättiläisten kaltaisia, mutta yksisilmäisiä ja hieman älykkäämpiä. Niiden lempiharrastuksia ovat karjavarkaus ja ihmissyönti. Tämä tekee niistä epäsuosittuja useimpien humanoidien keskuudessa. Kykloopin suurin heikkous on sen suuri silmä, johon osuminen sattuu - ja kovasti. Kykloopit ovat nykyään melko harvinaisia, ja ne ovat kuolleet täysin sukupuuttoon monilta planeetoilta. Syytä ei tiedetä tarkkaan, mutta suurin osa teorioista liittyy kyklooppien syvyysnäön puutteeseen.

Voimakkuus E+
Vaarallisuus E-
Älykkyys C-

Jupiterinjättiläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jupiterinjättiläinen (Gigantus Jupiteris)-nimellä kutsutaan Jupiter-planeetan jättikokoisia asukkaita, jotka on geenianalyysilla osoitettu humanoidivarianteiksi, jotka vain ovat suurella planeetallaan kasvaneet tavallista ihmistä paljon suuremmaksi. Jupiterinjättiläiset ovat kuitenkin melko pieniä verrattuna mm. brutaalijättiläisiin ja julmajättiläisiin. Jupiterinjättiläiset ovat, monista muista jättiläisistä poiketen, hyvin kilttejä ja rauhanomaisia olentoja.

Voimakkuus D-
Vaarallisuus D/C
Älykkyys C

Julmajättiläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julmajättiläinen (Gigantus Malevolus) on paljon ilkeämpi ja älykkäämpi kuin brutaalijättiläinen. Julmajättiläiset ovat useimmiten pahuuden palvelijoita, ja monia heitä työskentelee Ykköselle. Useimmat julmajättiläiset nauttivat pienempiensä tappamisesta ja kiusaamisesta, ja perinteisesti rodun lapset on opetettu ilkeiksi tavallisen kokoisia ihmisiä kohtaan jo kehdosta lähtien. Julmajättiläiset voivat brutaalijättiläisiä suuremman älykkyytensä takia oppia käyttämään taistelutaitoja paljon laajemmin, mukaan lukien "yliluonnolliset" voimat. Nykyään jotkut julmajättiläiset ovat kuitenkin yrittäneet paeta rotunsa mustaa mainetta kääntymällä hyvyyteen ja ryhtymällä kilteiksi. Heidän ikäväkseen ihmiset eivät ole kovin monesti uskoneet heidän kääntymystään. Nämä kääntyneet julmajättiläiset ovat jo useiden vuosien ajan yrittäneet tuloksetta vedota Universaaliin Nimeämiskomissioon, jotta heidän rotunsa nimi vaihdettaisiin joksikin vähemmän negatiivissävyiseksi.

Voimakkuus D-
Vaarallisuus D+
Älykkyys D

Alkujättiläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkujättiläinen (Gigantus Orsa) on muinainen jättiläisten esiaste, joskaan eivät harhaanjohtavan nimestään huolimatta edusta ensimmäisiä jättiläisiä. Alkujättiläiset vastaavat taidoiltaan ja älyltään brutaalijättiläisiä, vaikka saattavat kasvaa monin verroin näitä kookkaammiksi. Alkujättiläisillä voidaan, muihin jättiläisrotuihin verrattuna, havaita myös yleisempää sarvien kasvua[2]. Jättiläisten peruskaavaa noudattaen alkujättiläiset palvelevat useammin pahuutta tai kaaosta muiden Suuntaumusten sijaan. Kykyineen kaikkineen alkujättiläiset ovat varteenotettava vastustaja, joskin lajin edustajien katoaminen on tehnyt alkujättiläiset melko harvinaiseksi näyksi.

Mutanttijättiläiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mutanttijättiläisiksi (Gigantus coll. Mutabilis) sanotaan satunnaismutaation kautta tai keinotekoisesti lajinsa normaalien rajojen yli kasvaneita tai kasvatettuja ihmisiä tai muita humanoidivariantteja.

Suurjättiläiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hekatonkheira[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voimakkuus B
Vaarallisuus C/B
Älykkyys C

Hekatonkheirat (Gigantus Hekatonkheir) ovat huonon suunnittelun ja vielä paljon huonomman kehittelyn seurauksena syntyneitä viisikymmenpäisiä ja satakätisiä jättiläisiä. Ne luotiin korkean tason eliittitaistelijoiksi sillä logiikalla, että olento, jolla on viisikymmentä paria käsiä on viisikymmentä kertaa vastaavaa kaksikätistä olentoa tehokkaampi. Käytännössä hekatonkheirojen ulottuvaisuus on olematon sillä niiden kädet rajoittavat toistensa liikettä ja ovat jatkuvasti toistensa tiellä, ja ne ovat niin kömpelöitä, että edes käveleminen ei ole täysin riskitöntä. Vaikka yksittäisissä käsissä onkin valtava lihasvoima, yritykset käyttää useita raajoja samanaikaisesti taistelussa johtavat yleensä vain siihen, että hekatonkheira murjoo ne irti. Tämä ei ole kohtalokasta, sillä hekatonkheirat omaavat alhaisen keskitason regeneraation, ja kykenevät palautumaan kaikista vammoista niin kauan kuin vähintään yksi niiden päistä säästyy, ja toiseksi koska kädet osoittavat eri suuntiin niiden kaikkien käyttäminen samanaikaisesti on mahdollista vain silloin, kun hekatonkheira on piiritetty kaikista suunnista, mukaanlukien ylhäältä. Tätä ei voida katsoa taktiseksi eduksi.

Hekatonkheirat ovat harvinaisia, sillä niiden ensimmäiset erät eivät olleet kovin suuria, enempää ei tuotettu, ja niiden lisääntyminen on paitsi hidasta, myös hyvin monimutkaista ja epämiellyttävää asemoitumista vaativa prosessi[3]. Suuri osa Mahtien Mittelöstä selvinneistä hekatonkheiroista asettui Kolmoseen, missä ollaan totuttu vielä niitäkin kummallisempiin ja epäkäytännöllisempiin hirvityksiin. Toinen huomattava hekatonkheirojen populaatio elää Helvetin toisen kuilun, Haadeksen kahdeksannessa piirissä, Tartaroksessa, missä ne toimivat vartijoina.

Jääjättiläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voimakkuus C+
Vaarallisuus B
Älykkyys C/D

Jääjättiläiset (Gigantus Hrimthurs) eli huurretursaat ovat voimakkaita jään elementaaliolentoja, jotka on luokiteltu jättiläisiksi suuren kokonsa ja humanoidin ruumiinrakenteensa vuoksi. Ne näyttävät vaaleasta jäästä kömpelösti muotoilluilta, piirteettömiltä ihmishahmoilta. Tyypillisen jääjättiläisen pituus on sadan metrin luokkaa, mutta voimakkaammat yksilöt ovat suurempia. Jääjättiläisillä on valtaisat fyysiset voimat sekä voimakkaita luontaisia jäämaagisia voimia, joilla ne voivat ohjailla jäätiköiden ja muiden jäämassojen liikkeitä, konjuroida, muotoilla ja muovata jäätä eri tarkoituksiin sekä parantaa kärsimiään vammoja absorboimalla ympäristöstä jäämanaa ruumiiseensa. Jääjättiläisten pelkkä läsnäolo saa lähiympäristön lämpötilan putoamaan rajusti, ja erityisesti niiden uloshengitys on jäämanan kyllästämä ja hyvin kylmä. Jääjättiläisten keskeisin kiinnostuksenkohde on ympäristönsä lämpötilan pitäminen nollan alapuolella, ja vaikka ne tässä suhteessa toimillaan ovatkin kallellaan Järjestykseen, ne itse eivät tunne suurempaa vetoa siihen Suuntaumuksena, vaan ovat lähinnä neutraaleja. Niiden hallitsija oli aiemmin Ymir, mutta Odinin murhattua tämän kymmenennen universumisyklin alussa niillä ei ole ollut yhteistä keskusjohtoa, vaan eri populaatiot seuraavat omia päälliköitään ja kuninkaitaan.

Tulijättiläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voimakkuus C+
Vaarallisuus B
Älykkyys C

Tulijättiläiset (Gigantus Eldjotun) ovat jääjättiläisten vastakohtia ja verivihollisia, jotka nimensä mukaisesti edustavat tulielementtiä. Ne vastaavat kooltaan jääjättiläisiä, mutta ovat muodoltaan niitä yksityiskohtaisempia ja ihmismäisempiä. Niiden ruumiit koostuvat niin suuren tiheyden saavuttaneesta elementaalisesta tulesta, että se on tullut pinnalta kiinteäksi. Niiden hiukset ja parrat koostuvat liekeistä ja kipinöistä, ja silmät ja suu erottuvat vielä muuta ruumistakin kirkkaammin palavina kohtina. Tavallisesti tulijättiläisen keskiruumista, jalkoja ja olkavarsia verhoaa tumma, moniosainen panssari, joka koostuu sen polttavalla läsnäolollaan tuottamasta tuhkasta, joka on kerääntynyt tiiviiksi, manavahvisteisiksi kerroksiksi sen iholle. Joutuessaan eroon tulijättiläisestä tämä tuhkapanssari menettää konsistenssinsä ja hajoaa. Tulijättiläiset ovat kaoottisia, pyromaanisia ja oletusarvoisesti vihamielisiä kaikkea kohtaamaansa kohtaan. Tulen elementaaliherra Rubicantin liittouduttua Pahuuden kanssa ja Caminuksen siirryttyä lähemmäs Ykköstä Suuren Elementaalimullistuksen yhteydessä osa tulijättiläisistä on kuitenkin loikannut Pahuuden puolelle. Näitä luopioita lukuunottamatta tulijättiläisiä johtaa heidän kuninkaansa Surtr.

Suurkyklooppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voimakkuus C
Vaarallisuus C-
Älykkyys C/B

Suurkykloopit (Gigantus Kyklops) ovat yksisilmäisyydessään vähäkyklooppeja muistuttavia, mutta niitä voimakkaampia ja suurikokoisempia jättiläisiä. Niiden tarkkaa suhdetta vähäkyklooppeihin ei tiedetä, mutta yleensä teoretisoidaan vähäkyklooppien olevan niiden divergoituneita jälkeläisiä, mahdollisesti omaksi lajikseen vakiintuneita suurkyklooppien ja brutaalijättiläisten hybridejä. Toisin kuin vähäkykloopeilla, niiden silmä ei ole heikko kohta, vaan päinvastoin niiden voimien lähde, joka on hyvin vastustuskykyinen vahingolle. Suurkykloopeilla on äärimmäisen tarkka näkö, mukaanlukien kyky nähdä ajassa jonkin verran eteen- ja taaksepäin, ja ne kykenevät silmästään tuottamaan tuhoisia sähkö- ja lämpöenergioiden purkauksia.

Suurkykloopit tuntevat vähäisempiä sukulaisiaan pienempää vetoa ihmissyöntiin, ja tunnetaan paremmin arkkitehteinä (missä syvyysnäön puute tosin haittaa hiukan) sekä korkeatasoisten yliluonnollisten esineiden takojina. Kyklooppivalmisteiset artifaktit ovat joissakin piireissä haluttua tavaraa, ja esimerkiksi monet kreikkalaisen pantheonin aseista ovat kyklooppien tekoa.

Gigantti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voimakkuus B-
Vaarallisuus B+
Älykkyys C-

Gigantti (Gigantus Gigas) tai maajättiläinen on suurjättiläistenkin mittapuulla massiivinen, vuoren kokoiseksi tai vielä suuremmaksi venyvä jättiläinen, joiden laji on yhteydessä kivi-, luonto- ja vesielementteihin. Ulkomuodoltaan ne vaihtelevat useimpien säilyttäessä ainakin joitakin humanoideja piirteitä, mutta raajojen, päiden ja muiden ulokkeiden määrän ja tyypin vaihdellessa. Suomupeite, sarvet ja lonkerot ovat suhteellisen yleisiä. Gigantit lisääntyvät laskemalla munansa planeettojen, kuiden tai pienten asteroidien sisään, missä poikanen kasvaa useiden tuhansien vuosien aikana täyteen mittaansa lopulta murtautuen maanjäristysten ja tulivuorenpurkausten saattelemana pinnalle. Gigantit ovat liian suuria kiinnittääkseen suurta huomiota kuolevaisiin, mutta niiden koko tekee niiden pelkästä läsnäolosta tuhoisan lähialueille, ja ne voivat murskata kaupunkeja alleen itse sitä erityisemmin noteeraamatta. Vastaavasti edes alemmilla biskatareilla on käytössään varsin vähän keinoja tuottaa gigantille merkittävää vahinkoa.

Eräs giganttiheimo kävi kymmenennen universumisyklin alkupuolella olympolaista pantheonia vastaan jälkimmäisten voittoon päättyneen, gigantomakhiaksi kutsutun sodan.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mikä siis tietenkään ei juuri erota niitä muista jättiläislajeista.
  2. Kuulostaako tutulta? Hyvä.
  3. Hekatonkheirojen onneksi se sentään tapahtuu munimalla.