Tuulisusi

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tuulisusi
Winged Wolves by aragornbird.jpg
Aikuinen naarasyksilö ja pentu.
Tieteellinen nimi:Lupus aeris
Tosinimi:lupara
Voimakkuus:B
Vaarallisuus:B-
Älykkyys:A/B

Tuulisudet (Lupus aeris, tos. lupara) ovat henkiolentoja, jotka ottavat suurten, siivekkäiden susien hahmon. Verrattuna kettuihin ja kissoihin tuulisudet eivät ole aivan yhtä älykkäitä, mutta ne ovat edellämainittuja fyysisesti voimakkaampia ja kestävämpiä.

Tuulisusien erottavin tuntomerkki ovat niiden suuret, höyhenpeitteiset siivet[1], joiden avulla tuulisudet kykenevät lentämään. Toisin kuin muut vastaavat rodut, tuulisudet turvautuvat harvemmin valemuotojen käyttöön, osin siksi, että heidän taitonsa sellaisten käytössä ei ole yhtä suuri ja osin siksi, että heidän kunniakäsityksensä ei suhtaudu sellaiseen positiivisesti.

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuulisusien yhteiskunta on hierarkkinen ja perustuu periaatteelle, jossa voimakkaimmat yksilöt pitävät valtaa. Valtaapitävät voidaan koska tahansa haastaa kaksintaisteluun asemastaan, mikä varmistaa, että valtaapitävät ovat aina joukon vahvimpia. Heikommille on tyypillistä totella vahvempiaan ehdoitta; kaksintaisteluvaatimukset ovat ainoa poikkeus. Tuulisudet kunnioittavat ylimpinä auktoriteetteinaan "Äiti-Sutta" ja "Isä-Sutta", jotka ovat kaksi voimakkainta tuulisutta pariskuntana. Myös Isä-Susi ja Äiti-Susi voidaan haastaa kaksintaisteluun, mutta tämä on hyvin harvinaista. Tavallisesti Isä-Susi ja Äiti-Susi hallitsevat mahdolliseen kuolemaansa asti[2]. Jos jompikumpi hallitsevista susista kuolee, halukkaat kilpailijat voivat ottaa osaa turnaukseen, jossa voimakkain kruunataan uudeksi Isä- tai Äiti-Sudeksi. Tämän jälkeen voittajan täytyy sääntöjen mukaan ottaa puolisokseen jäljellä oleva hallitsijasusi. Tuulisusilla on voimakas kunniantunto, josta johtuen he tavallisesti kohtelevat vastustajaa oikeudenmukaisesti silloinkin, kun se on heidän yleisen hyötynsä vastaista. Taistelussa tuulisudet ovat tehokkaita tappajia, ja vaikka vastustajaa kunnioitetaankin, armo ei ole tuulisusille tuttu käsite.

Jäykän keskitetyn hierarkian lisäksi tuulisudet voidaan jakaa useisiin klaaneihin tai "Laumoihin" kuten tuulisudet itse niitä kutsuvat. Laumat ovat yksittäisten patriarkkojen ja matriarkkojen aloittamia sukuja, joilla vallitsee oma sisäinen hierarkiansa joka sekoittuu saumattomalla tavalla keskushierarkiaan. Laumat eivät ole samalla tavalla omavaraisia kuin kettujen tai kissojen klaanit, vaan ne joutuvat vastaamaan suoraan Isä- ja Äiti-Sudelle. Laumoissa ei myöskään ole varsinaisia aatelistoja, vaan lauman likimääräinen arvo mitataan siinä, kuinka suoraan ja läheisesti sen patriarkka ja matriarkka polveutuvat ensimmäisestä Isä- ja Äiti-Sudesta. Useimmiten jos lauman senhetkinen patriarkka ja matriarkka kuolevat, lauma jakautuu pienempiin laumoihin, joita kutakin johtaa joku alkuperäisen lauman patriarkan ja matriarkan ensimmäisen polven jälkeläisistä.

Nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuulisuden nimi rakentuu seuraavista osista:

  • Etunimi
  • Järjestysnumero - etäisyys sukupolvissa mitattuna ensimmäisestä Isä- ja Äiti-sudesta. Arvattavasti tämä numero on yleensä melko suuri, ja kun tuulisudet puhuvat ei-tuulisusille tai omille läheisemmille tuttavilleen, se jätetään yleensä lausumatta. Virallisissa esittäytymisissä järjestysnumero on kuitenkin aina mukana. Järjestysnumero määräytyy miehillä isän puolelta ja naisilla äidin puolelta.
  • Sukunimi - tuulisuden sukunimi on samalla tuulisuden oman lauman nimi. Lauman nimi on lauman partriarkan ja matriarkan päättämä nimitys, ja lauman jakaantuessa uusien laumojen uudet patriarkat ja matriarkat yleensä vaihdattavat sen (alkuperäisen nimen käyttäminen voitaisiin tulkita kunnioittamattomuudeksi kuolleita kohtaan tai jopa suuruudenhulluudeksi).

Lisäksi tuulisusilla mahdolliset arvonimet inkorporoidaan osaksi nimirakennetta, sijoitettuna etunimen eteen. Joskus arvonimellisestä sudesta voidaan puhuttaessa käyttää pelkkää arvonimeä etunimen sijasta.

Näinollen tuulisuden koko nimen rakenteeksi muodostuu <arvonimi> <etunimi> <järjestysnumero> von <lauman nimi>

Emo-Lauma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emo-Lauma on joukko Isä- ja Äiti-Sudesta suoraan ensimmäisessä tai toisessa polvessa polveutuvia tuulisusia, jotka ovat yleisesti ottaen voimakkaimpia ja arvostetuimpia kaikista tuulisusista. Isän ja Äidin vaihtuessa Emo-Laumakin yleensä muuttuu, vaikka joskus vanhan Emo-Lauman jäsen voi teoillaan ansaita "adoption" uuteen Emo-Laumaan[3].

  • Isä-Susi: Tämänhetkinen Isä-Susi on nimeltään Rayet Fünfte von Sternkraulle.
  • Äiti-Susi: Tämänhetkinen Äiti-Susi on nimeltään Mielle Siebte von Sternkraulle.
  • Beistand: "Beistand" on tuulisusien järjestyksessä Isä- ja Äiti-Suden jälkeen toinen arvojärjestyksessä oleva susi. Useimmiten Beistand on Isän ja Äidin vanhin elossa oleva jälkeläinen, uros tai naaras. Yleensä Beistand hoitaa ne käytännön asiat, joiden tekemiseen Isällä ja Äidillä ei riitä aikaa tai kärsivällisyyttä. Jääkin usein Beistandin toimeksi pitää Emo-Lauman pienemmät pyörät pyörimässä. Tämänhetkinen Beistand on nimeltään Shilf Sechste von Sternkraulle.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyypillisimmillään tuulisudet keskittyvät energianhallintaan, ja hyvin usein ne opettelevat myös tuulimagiaa tukemaan lentotaitojaan sekä ilmasta tehtäviä hyökkäyksiä. Yliluonnollisista taidoista heikoimmillaan tuulisudet ovat psioniikassa. Tuulisudet oppivat tavallisesti jo nuorella iällä hallitsemaan värienergioita, ja erikoistuvat siitä eteenpäin korkeampiin energiatyyppeihin.

Fyysisesti tuulisudet ovat hyvin vahvoja ja kestäviä. Ne pystyvät lentämään hyvin pitkiä matkoja, selviytymään pitkään ilman ravitsemusta ja jatkamaan toimintaansa vakavasti haavoittuneinakin. Tuulisusilla on myös kasvanut aistiherkkyys; muunmuassa niiden kuulo- ja hajuaistit ovat erinomaiset. Tuulisudet eivät kuitenkaan ole yhtä ketteriä kuin yhdeksänhäntäiset ketut tai ceorulit, vaikka lennossa ne voivatkin saavuttaa suuremman suoraviivaisen nopeuden. Tuulisusien regeneraatiotaito ei ole huippuluokkaa, mutta ajaa asiansa pienempien vaurioiden kohdalla. Suuret, syvälle ulottuvat kudosvauriot on mahdollista parantaa, mutta tämä vaatii pitempää lepoa.

  1. Eräillä hybridityypeillä, mm. demoni- ja lohikäärmehybrideillä, siivet ovat lepakkomaiset.
  2. Vaikka tuulisudet ovatkin kuolemattomia, ei-luonnolliset kuolinsyyt ovat silti olemassa.
  3. Usein nämä adoptoidut jäsenet vielä naitetaan uuden Emo-Lauman jäsenille yhteyden lisäämiseksi.