Asura

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Asura
Ashura-watermark.png
Tieteellinen nimi:Quasideus Asura
Tosinimi:असुर
Voimakkuus:B
Vaarallisuus:B
Älykkyys:B
Harvinaisuus:C-
Luoja:Epäselvä

Asurat (Quasideus asura) tai ashurat ovat osittaisjumalaisia fysiohenkiä, jotka tosimuodoissaan näyttävät jättiläiskokoisilta ihmisiltä, joilla on kolmet kasvot (yhdet pään etupuolella ja yhdet sen kummallakin sivulla), kolme paria käsiä ja punainen, sininen tai violetti iho. Suurin osa asuroista on kasvonpiirteiltään ihmismäisiä, ja usein hyvin kauniita, mutta toisilla voi olla eläimelliset tai hirviömäiset piirteet. Luonnollisessa koossaan asurat ovat rakennuksen korkuisia, mutta voivat muunnella fyysistä kokoaan tietyissä rajoissa.

Asurat ovat jumalaisia, mutta eivät täys- eivätkä edes puolijumalia, vaan varsinaisista jumalista jossakin maailmankaikkeuden muinaisuudessa eronnut ala- tai sisarlaji joka niistä poiketen otti itselleen pysyvän aineellisen ilmenemismuodon ja menetti suurimman osan jumalaisista voimistaan ja ominaisuuksistaan. Asuroiden lähisukulaiset devat ovat samaa alkuperää, mutta niillä on hiukan asuroita enemmän jumalaisia piirteitä.

Asuroilla oli aiemmin jumalperimänsä vuoksi vapaa pääsy Limbus-vuoren jumalrinteille. Kymmenennen alkuräjähdyksen jälkeen suuri ja runsaasti kaaospontikkaa nauttinut asuraseurue saapui Limbus-vuorelle Suurista Universumisyklin Päättäneistä Bileistä ja ryhtyi rellestämään. Devojen johtaja ja Kuuden legendaarisen kukkulan valtias Shakra heitätti asurat alas vuorelta, ja kaikille asuroille annettiin Mahtijumalten neuvoston päätöksellä porttikielto Limbukselle[1].

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asurat kokevat useimmat tunteet kokonaisvaltaisemmin ja huomattavasti voimakkaammin kuin ihmiset tai monet muut olennot, ja ovat tämän vuoksi luonteenlaadultaan impulsiivisia ja intohimoisia - tai vähemmän kiltisti äkkipikaisia ja pikkuvihaisia. Yhdistettynä tappelunhaluisuuteen, viinaanmenevyyteen, ylpeyteen ja vahvaan kunniantuntoon, joka vaatii kaikkien todellisten tai kuviteltujen loukkausten välitöntä kostamista, sekä ylimieliseen (eikä täysin perusteettomaan) varmuuteen omasta paremmuudesta kaikkiin alempiin ja suureen osaan ylemmistä olennoista nähden tämä tekee asuroista vaarallista seuraa. Paitsi helposti ärsyyntyviä, he ovat myös pitkävihaisia: suututettu asura saattaa vauhtiin päästyään päättää pistää koko paikallisen mantereen kerralla matalaksi tai vannoa ikuista kostoa koko rikkeentekijän lajille. Paras tapa suututtaa asura on mikä tahansa tapa suututtaa asura, ja paras tapa rauhoitella vihainen asura on järjestää joku jumala tai arkkimaagi voittamaan se kaksintaistelussa ja sinetöimään vuoren alle[2].

Suuntaumukseltaan asurat ovat tavallisimmin kaoottisia, ja pahoja useammin kuin hyviä. Neutraaleja asuroita on, eivätkä hyvät asurat ole ennenkuulumattomia, mutta Majoraaliset ovat harvinaisia, ja heitä pidetään useimmiten pariaheina.

Asurat eivät, kuten monet liian kunnianhimoiset helppoheikit ovat joutuneet ikäväkseen toteamaan, äkkipikaisuudestaan huolimatta ole tyhmiä tai helposti vedätettäviä eivätkä kaikesta aggressiivisuudestaan huolimatta vailla keskittymis- tai suunnittelukykyä. Asuroita pidetään myös, niin kauan kuin heitä ei mene loukkaamaan, anteliaina, viisaina, oikeudenmukaisina ja kunniakkaina, jos kohta itseään täynnä olevina.

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten monet muut Mahtiolennot, järjestäytyvät asurat pääasiassa sukulaisuussuhteiden perusteella erilaisiksi klaaneiksi ja suvuiksi. Asuraklaanit ovat kuitenkin esimerkiksi eläinhenkien tiukasti yhteen nivoutuneita, suvunvanhimpien johtamia sukuja väljempiä kokonaisuuksia. Klaaneilla ei välttämättä ole yhtä tiettyä, selvää johtajaa, yksi asura voi hyvin kuulua useampaan klaaniin, ja klaanien sisällä eri suvut ja septit voivat kilpailla, riitautua ja jopa sotia keskenään.

Asurat ovat tarkkoja arvovaltaseikoista ja etiketistä. Asuran arvoon vaikuttavat ennen kaikkea hänen oma ikänsä, voimansa ja maineensa, toissijaisesti hänen lähimpien sukulaistensa ja liittolaistensa kunnianarvoisuus, sekä lopuksi hänen klaaninsa tai klaaniensa maine. Asuroiden "yhteiskunta" on monimutkainen, anarkistinen ja usein väkivaltainen sukulaisuussuhteiden, liittolaisuuksien, palveluksenvelkojen, vannottujen valojen ja verikostojen sekä kaksintaisteluiden ja muiden kilpailujen avulla määriteltyjen presedenssisuhteiden verkko.

Asuroiden hallitsevan eliitin muodostavat asurindrat eli asuralordit. Sellaiseksi pääseminen edellyttää ennen kaikkea suuria voimia - voimakkaammat asurindrat ovat Voimajärjestyksessä Biskamatarin veroisia - mutta myös mittavaa ansioluetteloa, vaikuttavaa sukujuurta, huomattavaa määrää kannattajia asuroiden joukossa sekä muiden asuralordien hyväksyntää. Asuralordien lähisukulaisia ja ystäviä pidetään hyvin suuressa arvossa, ja he muodostavat eräänlaisen epävirallisen aateliston asuroiden joukossa. On varsin tavallista nuorille tai kunnianhimoisille asuroille tai jopa kokonaisille pienemmille klaaneille hakeutua asuralordien luo ja vannoa heille uskollisuutta, ja asuralordit itse pyrkivät houkuttelemaan erityisen mainekkaita asuroita palvelukseensa.

Asuralordeista parhaiten tunnetut ja voimakkaimmiksi arvioidut ovat Vemacitrin, Pahārada ja Auringonnielijä Rāhu, mutta heidänkään valtansa ei ulotu koko asuroiden lajin yli.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka asurat eivät olekaan jumalia, ja heiltä puuttuvat useimmat suoranaiset jumalvoimat, kuten luominen, ovat he silti kataklysmisen voimakkaita olentoja, jotka voivat halutessaan pilata lähes kenen tahansa päivän hyvin perusteellisesti. Asurat voivat oppia hallitsemaan kaikkia yliluonnollisten taitojen haaroja huomattavalla taidolla, mutta tuntevat erityistä vetoa energiamanipulaatioon. Lähes kaikki asurat hallitsevat sulavasti ainakin vihaenergian ja muutamien värienergioiden käytön. Asuramaagit erikoistuvat useammin elementaali- kuin voimatyypin manoihin, ja asurapsyykikot tapaavat painottaa telepatiaa ja iluusioita sekä niihin liittyviä taitoja[3]. Tämän lisäksi asuroilla on käytössään massiiviset myötäsyntyiset fyysiset voimat, ja he oppivat usein hyvin taitaviksi ruumillisen kamppailun taidoissa. Asurat ovat kehittäneet käyttöönsä lukuisia aseellisen ja aseettoman taistelun tyylisuuntia, joihin lukeutuvat mm. vihaenergian kanavoimiseen fyysisen voiman nostamiseksi perustuva Raivoava epäjumala kaataa vuoren, Taivaan Nyrkkiä valtavien shokkiaaltojen luomiseen käyttävä Kahdeksan värisevää kämmentä sekä pelätty, jumalia ja puolijumalia vastaan tarkoitettu Jumalansurmaajan nyrkki, ja he ovat joissakin piireissä kysyttyjä taistelulajien opettajia[4]. Asurat ovat tyypin 1 kuolemattomia, ja heillä on synnynnäinen alhaisen keskitason regeneraatio.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voimistaan ja arvaamattomuudestaan johtuen asurat eivät ole hirvittävän toivottuja vierailijoita juuri missään lukuunottamatta Kaaoksen hallitsemia alueita, missä he vaikuttavat vertailussa pidättyväisiltä. Monet tahot pitävät silti edullisena pitää yllä hyviä suhteita yhteen tai useampaan asuraklaaniin tai -lordiin, ja jotkin kansat ja lajit palvovat asuroita epäjumalina. Koska asuroilla ei ole keskusjohtoa, eri populaatiot voivat olla rajusti erilaisissa suhteissa eri tahojen kanssa. Lähes mille tahansa ylemmälle mahtiolentolajille löytyy luultavasti joukko asuroita, jotka pitävät sitä verivihollisinaan, ja toinen, jotka ovat sen vannoutuneita liittolaisia.

Yleisesti ottaen asurat suhtautuvat kyräillen jumaliin ja puolijumaliin, joiden epäilevät petkuttaneen heitä jotenkin riistäessään heiltä täyden jumaluuden. Monet asuraklaanit ovat käyneet vaihtelevan laajuisia sotia eri jumalpantheonien kanssa. Lähisukulaisiaan devoja asurat tapaavat pitää joko kilpailijoinaan tai suoranaisina vihollisinaan. Tätä vihamielisyyttä on lisännyt Limbus-vuorelta karkottaminen ja sitä seurannut jumaluuden väheneminen entisestään[5]. Asurat tapaavat suhtautua nuivasti myös jättiläisiin ja demoneihin, sillä heidät sekoitetaan usein niihin, ja sekös ärsyttää.

Nagojen ja rakshasojen kanssa asurat tulevat poikkeuksellisen hyvin toimeen, ja heillä on näihin lajeihin kautta linjan hyvät suhteet.

Tunnettuja asuroita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Päätöksen ankaruuteen vaikutti se, että samaisen asuraseurueen johtaja, asuralordi Vemacitrin, oli Bileissä kertonut Aukkojen Jumalaa koskevan rivon vitsin tajuamatta tämän olevan omnipresenttinä mm. aivan hänen selkänsä takana.
  2. Tietysti kun asura tuhannen vuoden kuluttua väistämättä vapautuu loitsun rauettua tai jonkun hölmöläisen kaivettua liian syvälle se on entistä vihaisempi; Mahtiolentojen kanssa toimiessa hyviä ratkaisuja ei välttämättä ole.
  3. Telekinesia ei ole asuroille heidän huomattavien fyysisten voimiensa vuoksi yhtä hyödyllinen kyky.
  4. Asuroiden koulutusmetodit taas ovat kuolevaisille niin rankkoja, että jo koulutuksesta selviäminen herättää kunnioitusta.
  5. Limbus-vuori on jumalten kokoontumispaikkana itsessään voimakas jumalvoiman lähde, ja porttikiellon saaminen sieltä merkitsee tästä lähteestä eroon joutumista.