Andromedaari

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Andromedaarit (Camelus andromedarius) ovat Andromedan galaksista peräisin oleva, teknologisesti kehittynyt tähtienvälinen rotu. Fyysisesti ne muistuttavat ruumiinrakenteeltaan ihmisiä neljine raajoineen ja pystyine seisoma-asentoineen, mutta erona ihmisiin niillä on ohut turkki, selässään kyttyrä, vain neljä sormea, ja myös niiden kasvonpiirteet ovat erilaiset.

Andromedaarit ovat erittäin sopeutuneita avaruusmatkustukseen. Ne kestävät hyvin suuria painovoimia ja kiihtyvyyksiä ja kykenevät toisaalta toimimaan rajattoman pitkiä aikoja nolla- tai mikropainovoimassa ilman terveyshaittoja. Niiden kyttyrä sisältää vararavintoa, vettä ja happipitoista verta, ja ääriolosuhteissa ne voivat siirtyä luonnolliseen horrostilaan, joka on verrattavissa teknologiseen syväjäähdytykseen pitkien avaruusmatkojen ajaksi. Andromedaarit kestävät myös huomattavan suuria paine- ja lämpötilaeroja ja ovat erittäin resilienttejä säteilylle. Tämä resilienssi näkyy paitsi perintöaineksen vakaudessa myös elinten sijoittelussa siten, että vähemmän tärkeät elimet suojaavat kriittisempiä. Silkan kestävyyden lisäksi niitä suojaa säteilyltä myös poikkeuksellisen voimakas luontainen sähkökenttä, joka induktoi pieniä metallihitusia sisältävään nahkaan voimakkaan, varaukselliselta säteilyltä suojaavan magneettikentän. Andromedaarit voivat vielä entisestään vahvistaa kenttää erityisillä sähköä tuottavilla elimillä. Tämä on kylmässä tärisemistä vastaava reaktio. Sopeutumia on luontaisten lisäksi teknologiaperusteisia, esimerkiksi andromedaarien aivoihin istutettu aliavaruusradiolähetin, jolla voidaan lähettää SOS-viesti haaksirikon sattuessa.

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andromedaareilla ei ole yhtenäistä keskushallintoa. Keskeisintä osaa niiden sisäisessä politiikassa näyttelevät erilaiset konglomeraatit, joista käytetään vaihtoehtoisesti nimityksiä kauppahuone ja kauppakomppania. Niillä katsotaan intergalaktisessa laissa olevan samat oikeudet kuin itsenäisillä tähtivaltioilla. Perinteisistä syistä niillä ei kuitenkaan koskaan ole planetaarisia maa-alueita. Konglomeraattien sisäiset hallintomallit vaihtelevat, ja osa toimii enemmän valtioiden, osa yhtiöiden tapaan, mutta kaikki ovat kokonaan andromedaarien hallinnassa, ja vaikka muunlajiset voivat sijoittaa niihin ja saada vastineeksi osuutensa voitoista, heillä ei koskaan ole päätäntävaltaa konglomeraateissa. Kauppahuoneilla ja kauppakomppanioilla on omistuksessaan omat kauppa- ja sotilaslaivastonsa. Juuri nämä laivastot, ja alemmalla tasolla yksittäiset avaruusalukset ja -asemat ovat andromedaarien perusyksikkö. Autonominen asema on niillä avaruusaluksilla ja -asemilla, jotka ovat kykeneviä rajattomaan itsenäiseen toimintaan ja ovat elossapidon suhteen omavaraisia. Nämä alukset ovat yleensä tyyppiluokitukseltaan taisteluristeilijöitä, dreadnoughteja tai suoranaisia maailma-aluksia. Niiden komentajan arvonimi on kapteeni, avaruusasemien tapauksessa kapteeni-intendentti. Pienemillä aluksilla ja asemilla vastaava termi on geneerisempi komentaja. Kapteenista ylöspäin tittelit ovat kommodori useammasta kapteenien komentamasta aluksesta koostuvan laivueen komentajalle ja (lippue)amiraali useammasta laivueesta koostuvan lippueen tai laivaston komentajalle tai kommodori-intendentti ja amiraali-intendentti laajempien kiertoratahabitaattien komentajille. "Laivasto" on oikeastaan käännös kolmelle eri andromedaaritermille, ja voi viitata laivastoon organisaatiollisena yksikkönä, laivastoon geneerisenä nimityksenä mille tahansa useamman andromedaarialuksen ryhmittymälle, ja laivastoon tiettyä tehtävää suorittavalle operatiiviselle joukolle. Viimeksimainitut voivat olla minkä kokoisia tahansa, ja toimivat erityisen operatiivisen komentajan, joka on varsinaisen amiraalin tai kommodorin yläpuolella, komennossa.

Andromedaarien lähin vastine lajilliselle keskushallinnolle on andromedaarien asevoimien ja laivastojen koordinaatiosta vastaava elin. Sen piiriin kuuluvat suuramiraalin ja amiraalikuvernöörin arvot. Suuramiraali on andromedaarien kaikkein korkein arvo; viranhaltijoita on kerralla aina kaksitoista. Suuramiraalin arvo on edelleen jaettu kolmeen senioriteettitasoon: vanhempi suuramiraali, suuramiraali ja nuorempi suuramiraali. Kullakin senioriteettitasolla on aina neljä suuramiraalia. Senioriteettitasoja hienompi jako on värikoodattu: kunkin senioriteettitason sisällä on keltainen suuramiraali (alin taso), sininen suuramiraali, valkoinen suuramiraali ja punainen suuramiraali (ylin taso), yksi kutakin. Amiraalikuvernööri on suuramiraalista seuraava alaspäin, tavanomaisten amiraalien yläpuolella; suuramiraalit nimittävät amiraalikuvernöörejä sellaisille avaruuden alueille, jotka ovat tärkeitä useammalle konglomeraatille tai muuten merkittäviä. Omalla alueellaan amiraalikuvernööri on ylin auktoriteetti, jolla on oikeus antaa käskyjä kaikille alueellaan oleville andromedaarialuksille.